Zaalvoetballers REUZ hard onderuit tegen Hoogeveen

Afbeelding
Sport

VRIES – Afgelopen vrijdag speelde het vlaggenschip van zaalvoetbalvereniging REUZ een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen, de nummer twee in de Topklasse. Voor de thuisploeg, die zelf op een zesde plaats staat, stond de wedstrijd vooral in het teken van het plotselinge overlijden van oud-voorzitter en erelid Ubel Tolner, die onlangs overleed. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan Tolner.

De wedstrijd begon voor REUZ vervolgens alleraardigst. Nadat beide teams al een aantal mogelijkheden hadden gehad, was het Steenbergen die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. De spits van REUZ draaide goed weg bij zijn tegenstander, haalde vernietigend uit en liet de doelverdediger van Hoogeveen volkomen kansloos. Lang konden de zaalvoetballers uit Vries echter niet genieten van de voorsprong. Nog geen minuut later kon doelman Rolf van Wijk de bal namelijk alweer uit zijn net vissen, toen de Hoogeveense aanval gemakkelijk de verdediging uitspeelde. De spits van de uitploeg schoot vervolgens knap raak. Het doelpunt van Hoogeveen kreeg drie minuten later een vervolg toen een goed uitgespeelde avond opnieuw leidde tot een treffer. Wederom zag de verdediging van REUZ er niet goed uit. In het restant van de eerste helft was Hoogeveen de betere partij en kreeg de uitploeg de betere kansen. Het was vlak voor rust echter de thuisploeg die tegen scoorde. Na een goede omschakeling kwam de bal terecht bij Yassine Yettefti die meegaf op Steenbergen. De topscoorder benutte de kans, waardoor er met 2-2  gerust werd.

De tweede helft begon bijna hetzelfde als de eerste helft. Het was Steenbergen die de bal namens de thuisploeg onderschepte en meegaf op Björn Tooren. Laatstgenoemde gaf voor en het was vervolgens wederom Steenbergen die met zijn derde treffer de mannen uit Vries op een 3-2 voorsprong zette. Maar opnieuw kon de thuisploeg niet lang genieten van de voorsprong. Na slecht verdedigend werk in de achterhoede van REUZ, werd het binnen een minuut 3-3. Vier minuten later werd het zelfs 3-4, waar de verdediging van de thuisploeg opnieuw gemakkelijk werd afgetroefd. In het restant van de tweede helft creëerden beide teams de nodige kansen en was het uiteindelijk Hoogeveen die de wedstrijd naar zich toetrok. Binnen vier minuten scoorde de uitploeg maar liefst drie keer, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-7. Yettefti, normaliter één van de smaakmakers bij REUZ, was uiteraard niet tevreden met het resultaat. “Hoogeveen is een goede ploeg, maar wij waren vandaag zeker niet top. Onze knullige foutjes werden afgestraft en zelf waren we voorin niet scherp genoeg”, aldus Yettefti. Door de nederlaag blijft REUZ op een zesde plek staan. Aanstaande woensdag, 6 november, neemt de ploeg uit Vries het in Leeuwarden op tegen Futsal Frisia, de nummer 10 in de Topklasse F.