‘The Lion King’ moet het gaan doen voor Hooiweg-Schelfhorst 

EELDE – Op 31 augustus en 1 september vindt het jaarlijkse Bloemencorso in Eelde plaats. De komende weken kijkt de Krant van Tynaarlo, met de deelnemende wijken, vooruit op het Bloemencorso. Maar liefst veertien wijken zijn druk bezig met het bouwen van hun wagens voor de optocht. Deze week staat de wijk Hooiweg-Schelfhorst centraal. Een kleine, maar desalniettemin zeer gezellige corsowijk. Met 35-40 man bouwt de wijk elk jaar een fantastische wagen. “Echter is het al wel lang geleden dat we eerste werden”, lacht voorzitter Berthus Arends. “De laatste keer dateert namelijk alweer van het jaar 2004.”

Corsowijk Hooiweg-Schelfhorst heeft dit jaar een uitgelezen mogelijkheid om hoog te eindigen tijdens het Bloemencorso. Met het prachtige ontwerp van ‘The Lion King’ gaan de medewerkers er alles aan doen een geweldige wagen te maken. “We zijn echt ontzettend blij met het ontwerp”, vertelt Berthus. “We kunnen veel met de wagen en zijn dan ook van plan om groots uit te pakken.” De corsowagen wordt volledig gebaseerd op de film ‘The Lion King’. Met natuurlijke materialen probeert de wijk een zo goed mogelijk beeld te schetsen van het ontwerp. “Uiteraard wordt de kop van de leeuw pontificaal op de wagen weergegeven”, gaat de voorzitter verder. “Dat wordt het vooraanzicht van de wagen. In het midden staat een groot koeienmasker en achterop een aap. Daarnaast maken we vele verschillende maskers, die ook zichtbaar zijn in de film. Op het onderste gedeelte van de wagen is er weinig te zien, maar daarboven zijn er veel versieringen. Hierdoor wordt het een hele feestelijke wagen.”

Vorig jaar eindigde Hooiweg-Schelfhorst tijdens het Bloemencorso met de plek 2B in de middenmoot. “Ons ontwerp was toen Tuinfeest”, zegt Berthus. “Ook dat was eigenlijk één groot feest. Er was van alles te zien, zoals wijn, druiven en een lindenboom.” Terwijl Berthus aan het vertellen is, wordt hij onderbroken door één van de medewerkers van de corsowijk. “Waar is dit jaar eigenlijk onze boom?”, vraagt de medewerkster lachend. “We hebben elk jaar een boom, maar die heb ik dit jaar nog niet gezien.” Daar kan ook de voorzitter wel om lachen. “Die komt nog wel hoor”, zegt hij. “Ik ben nu drie jaar voorzitter en we hebben inderdaad op alle drie de wagens een boom gemaakt.”

Berthus is pas drie jaar voorzitter, maar wel is hij al jarenlang betrokken bij corsowijk Hooiweg-Schelfhorst. “Ik ben al zo’n veertig jaar werkzaam”, vertelt Berthus. “Ik heb dus ook al heel wat wagens voorbij zien komen, maar degene die ik het mooiste vind is Barok en Minimalisme. Deze wagen maakten we in 2004 en tevens wonnen we toen de eerste en ere prijs.” Zoals Berthus al eerder aangaf, wordt het inderdaad wel weer eens tijd voor een hoofdprijs dus. “Daar gaan we ook elk jaar voor hoor”, lacht Berthus. “Een prijs pakken is belangrijk, maar het is ook gewoon leuk om met z’n allen bezig te zijn. Ik vind het prachtig dat je maandenlang iets moois bouwt met elkaar en dat het eind augustus dan op de weg komt. Daarnaast kenmerkt onze wijk zich door de vele jeugd die, naast de volwassenen, ook meehelpen met het bouwen van onze wagen. Het zien van de samenwerking tussen de jeugd als de ouderen vind ik prachtig om te zien.”

Corsowijk Hooiweg-Schelfhorst is vastbesloten om de goede prestatie van vorig jaar voort te zetten. “We hebben een aantal jaren onderin gebungeld, maar vorig jaar hebben we een uitstekende wagen neergezet”, laat de voorzitter weten. “Er moet nu nog veel gebeuren, maar we hebben natuurlijk ook nog even de tijd. We liggen op schema en we gaan ons best doen. Als de kop van de wagen goed is, ben ik ervan overtuigd dat we best wel eens heel hoog kunnen gaan eindigen. Dat zou natuurlijk een geweldige opsteker zijn voor onze wijk”.