Pasen in de Protestantse kerk van Zuidlaren

Afbeelding
actueel

ZUIDLAREN - Op zaterdag 30 maart wordt ‘s avonds in de Dorpskerk te Zuidlaren de paaswake gehouden, een bijzonder sfeervolle dienst als begin van het paasfeest. De kerkgangers komen samen in een schaars verlichte kerk, waarna de nieuwe paaskaars wordt binnengedragen en iedereen zijn eigen kaarsje aan het licht hiervan kan aansteken. 

Dit licht zet de toon voor het vervolg van de viering, immers het gaat met Pasen om het bezingen van het wonder dat licht en leven sterker zijn dan dood en duisternis. Iedereen die op zoek is naar een mooie paaservaring, is van harte welkom. De dienst begint om 21.00 uur en wordt geleid door dominee Robert-Jan ten Have.

De volgende morgen, op zondag 31 maart, is er weer een dienst in de Dorpskerk. Het feest dat in de nacht begon, wordt dan voortgezet in de paasmorgendienst die om 10.00 uur begint. Voorganger is dominee Robert-Jan ten Have en muzikale medewerking wordt verleend door het dorpskerkorkest Sostenuto.

In de Laarkerk is er op eerste paasdag, zondag 31 maart, een feestelijke dienst die om 10.00 uur begint. De dienst wordt geleid door ds. Anita Akkerman en muzikale medewerking wordt verleend door de brassband Elad.

UIT DE KRANT