SVZ wint derby van VAKO; Zuidlaren van kastje naar de muur tegen Helpman

Afbeelding
Sport

REGIO – Helpman blijkt een maatje te groot voor Zuidlaren; Annen verrast tegen Stadskanaal. VAKO komt slechte eerste helft niet te boven in de derby tegen SVZ; Actief wint nipt van naaste concurrent Siddeburen.

Zuidlaren trof een uitstekende tegenstander in Helpman. Dat was tot nu toe de beste ploeg die trainer Edwin Prins was tegengekomen. De 0-3 nederlaag was dan ook terecht te noemen. De ploeg van Prins werd van meet af aan onder druk gezet. Hier kon de ploeg niet onderuit voetballen. ‘’Helpman was duidelijk een maatje te groot voor mijn team’’, aldus Prins. Gedrevenheid en een goed collectief waren voor zijn ploeg de leermomenten. Hij sprak de hoop uit dat zijn ploeg hier de komende periode mee aan de slag zal gaan.

Annen speelde een aardige wedstrijd, aldus de grieperige trainer Hemmo de Wal. Zijn ploeg had meerdere ziektegevallen, waardoor hij een beroep deed op een anatal A-junioren. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld. Dolf Nijborg zorgde voor de 1-0 voorsprong. Nog voor de pauze werd het al weer gelijk, waarna in de tweede helft Annen door Roald Lammerts op een 2-1 voorsprong werd gebracht. Het laatste kwartier werd een boeiend schouwspel waarin bleek dat de mentaliteit en het karakter van Annen hen de overwinning bezorgde. Trainer de Wal was dan ook in zijn zieke nopjes hoe de onder andere de A- junioren zich staande hebben houden.

VAKO deed zichzelf de das om in de eerste helft. Trainer Poortman vond het een slechte eerste helft van zijn ploeg. VAKO deed het beter in de tweede helft, maar toen stond SVZ al op een 2-0 voorsprong door Johanis Kakisina en Johnno Hingstman. VAKO creëerde zich een aantal kansen en scoorde door Roy de Bruin de aansluitingstreffer. Deze kwam te laat in de ogen van Poortman, want na deze treffer werden er weinig kansen meer gecreëerd. Poortman vond het een sportieve derby. Trainer Hulsinga van SVZ was een blij man met deze overwinning. Hij vond dat zijn ploeg juist in de eerste helft alles goed deed. ‘’Alle afspraken in de organisatie werden perfect uitgevoerd. Dit kon wel eens de ommekeer bij ons teweegbrengen. We hadden de leermomenten van vorige week goed in het hoofd zitten’’, aldus Hulsinga. Zijn ploeg begon niet achteruit te lopen nadat VAKO ging drukken. De lange ballen werden waar mogelijk eruit gehaald. Hulsinga wisselde aanvallend om de derde treffer te maken. Hij vond dat zijn team terecht met 1-2 had gewonnen. De trainer sprak de hoop uit dat zijn team nu de leermomenten op de juiste wijze blijft uitvoeren, want in deze wedstrijd bleek dit de juiste.

Actief won uit bij Siddeburen met 1-2. Doelpunten waren van Siddeburen kant, want het was niet echt duidelijk wie de goals nu echt had gemaakt. Trainer Slijfer was erg blij met deze overwinning. ‘’We houden hierdoor aansluiting met de middenmoot. Actief speelde een goede eerste helft. De tweede helft werd het lastiger door het opportunistische spel van de thuisclub. Het leverde een aantal moeilijke situaties voor de goal van Actief op. ‘’Met enig geluk bleven we op de been. Een gelijkspel had de verhoudingen misschien beter weergegeven. Mooi was het dat mijn team op resultaat heeft kunnen spelen in de tweede helft’’, besluit Slijfer.