VRIES – Na de afgelaste wedstrijd van vorige week zondag mocht VAKO deze week wel weer in actie komen. Dit keer was Beilen de tegenstander. Een vrij onbekende tegenstander voor trainers Sandra van Bergen en Caspar van Putten, maar er moest van eigen krachten worden uitgegaan. 

Om half twee klonk het eerste fluitsignaal in sporthal De Kamp in Vries. De eigen krachten van VAKO waren in het begin van de wedstrijd ver te zoeken. Beilen wist gemakkelijker te scoren en VAKO liet rommelig spel zien met veel balverlies. Heel even wist VAKO op voorsprong te komen door een paar snelle tegenaanvallen. Dit bracht de stand op 7-6. De linkerkant van Beilen bleef onophoudelijk gevaarlijk en zo stonden de Vriezenaren weer tegen een achterstand aan te kijken. Gelukkig wisten Milou Hoge en Nanda de Vries elkaar een aantal keer feilloos te vinden aan het einde van de eerste helft, waardoor de thuisploeg toch met een voorsprong de rust in ging: 15-12. 

In de rust waarin iedereen even goed op adem moest komen, werden de gemaakte afspraken nog eens herhaald voor de ploeg. Geduld was hierbij het codewoord, maar toch bleek dat heel moeilijk voor de dames. Het lukte in het begin van de tweede helft wel goed. Suzanne Maatje kwam een paar keer fantastisch voorlangs vanaf de rechterkant en maakte overtuigend af. Zo werd er een gat geslagen van vier punten. Beilen zette er een tandje bij en wist te scoren vanuit verschillende break-outs en penalty’s. De stand werd weer gelijk getrokken. De tijd tikte weg terwijl zowel Beilen als VAKO hun doelpunten bleven maken. Met nog twee minuten pakten de bezoekers wederom de leiding. In de slotfase van de wedstrijd kreeg VAKO een penalty. Marieke Pothof stond voor de derde keer bij de 7-meter-lijn. Koelbloedig en zonder zenuwen wist Marieke te scoren en zorgde er zo voor dat de thuisploeg één punt in eigen huis kon houden. 

De wedstrijd was er eentje om qua spel snel te vergeten of toch nog eens over na te denken en er lering uit te trekken. Komend weekend zijn de dames vrij en daarna staat Hurry-Up op het programma als de coronamaatregelen het toelaten.