Voorzitter Stichting Zwembaden Tynaarlo

REGIO – “Sinds 2015 zit ik met veel plezier in het bestuur van Stichting Zwembaden Tynaarlo. Ik ben een enorme zwemliefhebber en zwem het liefst iedere dag. Nu doe ik dat bijvoorbeeld in het Paterswoldsemeer, maar normaal gesproken zwem ik ongeacht het weer in de openluchtbaden. Zwembaden hebben een heel belangrijke maatschappelijke functie ben ik van mening. Toen de stichting op een gegeven moment op zoek was naar bestuursleden, heb ik me dus aangemeld. Ons bestuur bestaat uit vijf personen. Allen vrijwilligers overigens. De afgelopen vijf jaar zijn met ons kleine clubje goed verlopen als je het mij vraagt. We zijn bijvoorbeeld bezig met een belangrijke duurzaamheidsslag. Dat doen we dan ook echt met elkaar en het is mooi om te zien dat ons beleid haar vruchten afwerpt. Vorig jaar heb ik de voorzittersrol op me genomen. We hebben een goede taakverdeling, dus dat werkt heel goed. Natuurlijk ben ik heel erg blij dat de zwembaden in de gemeente Tynaarlo weer open gaan vandaag. Als je dan die tropische dagen van afgelopen week meemaakt, dan baal je natuurlijk wel dat je nog niet open kunt. We hebben echter bewust de tijd genomen tot 1 juli om volledig aan het protocollaire eisen te voldoen. Hierbij kan men denken aan de temperatuur van het water, maar ook aan aanvullende eisen als het chloorniveau die in verband met de kans op de verspreiding van het coronavirus een andere verhouding met zich mee brengt. Het chloorniveau moet drie dagen op het vereiste niveau blijven, pas dan mogen we de deuren openen. Het zijn allemaal wettelijke eisen wat betreft veiligheid en dat is sinds vandaag allemaal op orde. Zwembaden Lemferdinge in Eelde en De Leemdobben in Vries zijn sinds vandaag weer geopend. Zoals het nu lijkt volgt Aqualaren in september, maar zeker durf je niets te zeggen in deze tijd. Ik verwacht dat het meteen druk zal zijn. Sowieso zullen we de baantjeszwemmers weer kunnen verwelkomen. Dat is een vast groepje die ongetwijfeld hebben gereserveerd. Wat ik overigens nog belangrijk vind om te vermelden is dat de mogelijkheid tot zwemles er is! Ook voor de zwemlessers van Aqualaren, maar die zullen dan les krijgen in de openluchtbaden. Vorig jaar hebben we 615 diploma’s mogen uitdelen. Wij vinden het als stichting namelijk heel belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen zwemles kunnen volgen.”