DE PUNT – Omdat de komkommers inmiddels volop in de schappen liggen, de temperatuur stijgt naar boven de twintig graden én voor veel mensen de vakantie (bijna) begint, gaat De Krant van Tynaarlo op pad om campinggasten te bevragen. Wat maakt de gemeente Tynaarlo nu helemaal zo fantastisch om de spaarzame vrije dagen door te brengen? Deze serie Zomergasten speelt zich af op Camping De Lindehoeve in De Punt. Een camping, gelegen aan het Noord-Willemskanaal, die plaats biedt aan vijftig gasten.

Helemaal vooraan op de camping staat Gé Eggenhuizen, samen met zijn zoon Harry Eggenhuizen. De vader en zoon zijn afkomstig uit Spaarnwoude, een klein dorpje in de gemeente Alkmaar. “Met name mijn zoon vindt het fanatisch om hier te zijn”, vertelt Gé. “Harry is gehandicapt en is gek op molens en Groningen. Ja, het is heel gek. Hij noemt dit Groningen, terwijl we toch echt in Drenthe zijn. Wij komen hier met name voor de molens dus.” De mannen uit Alkmaar komen hier inmiddels alweer voor het vierde jaar. De camping zelf is dus schijnbaar ook harstikke goed. “Het is echt heerlijk hier”, gaat Gé verder. “Jammer genoeg viel het weer in het begin wel wat tegen, maar nu is het prima vertoeven hier. Vanmorgen heeft mijn zoon voor het eerst gefietst, op een speciale fiets. Echt prachtig. We zijn naar het witte molentje gefietst, wat hij echt prachtig vond. We genieten hier zeker!”

Op het veldje naast de familie Eggenhuizen is Herman Prigge druk bezig met het maken van vissnoertjes voor zijn vishengel. Hij komt, samen met zijn vouw, al zeven jaar vanuit Borne naar camping De Lindehoeve in De Punt. “We komen hier voornamelijk voor de gemoedelijke sfeer”, vertelt Herman. “Het is hier lekker rustig en er zijn vele, vriendelijke mensen. In Borne is het vaak heel druk.” De camping bevalt heel goed voor Herman en zijn vrouw. Een ander voordeel voor de inwoners van Borne is het nabijgelegen Noord-Willemskanaal. “Ik loop de camping af, gooi mijn hengel in het water en vervolgens kan ik urenlang heerlijk vissen”, gaat Herman verder. “Het is ideaal viswater.” Terwijl Herman aan het vertellen is, komt ook de vrouw van hem, Sjienet Prigge, aangelopen. “Ik was druk aan het wassen”, legt Sjienet uit. “Dat moet ook gebeuren hè. Als ik klaar ben, stappen we op de fiets en maken we een heerlijke tocht in Drenthe. Heerlijk is dat!”

Het echtpaar Prigge is goed bevriend met de familie Kramer, die nog een veldje verderop staat. Hans Kramer komt al negentien jaar lang naar De Lindehoeve. “Als kind ging ik al naar Drenthe”, vertelt Hans. “Niet naar deze camping, maar in Norg. Ik vond het daar altijd geweldig en wilde graag in Drenthe blijven. Vandaar dat ik uiteindelijk bij deze camping ben terechtgekomen. De camping zelf heeft niets bijzonders, maar de sfeer is echt fantastisch. En bovendien is het ontzettend schoon.” En dat laatste moet natuurlijk even gecheckt worden in het toiletgebouw. Eigenaresse Gina Gremmer is er net druk bezig om de boel schoon te maken. “Dit doe ik zo’n drie keer per dag”, vertelt Gina. “Onze campinggasten moeten zich gewoon goed kunnen wassen en douchen. Voor mij is het niet meer dan normaal dat we de toiletgebouwen een aantal keren per dag schoonmaken.” Gina runt de camping al 21 jaar, samen met haar man en zoon. “Wat mij betreft gaan we nog een tijdje door”, lacht Gina. “In de toekomst wil mijn zoon het ook wel overnemen, samen met zijn vriendin die nu ook al veel helpt. Op deze manier blijft het echt een familiebedrijf.”