Zuidlaren walst over Westerlee heen; Actief boekt eenvoudige overwinning

|| Foto: ||
algemeen de krant van tynaarlo

Woensdag 1 mei
REGIO – Tynaarlo
speelt de eerste helft heel goed. Volgens trainer Roelof Rutgers zijn ze de bovenliggende partij en krijgen ze een paar kansen. Voor de pauze moet de voorstopper met een knieblessure vervangen worden. Nog voor rust wordt het 1-0 voor Oosterstreek. Direct na de pauze is de trainer genoodzaakt nogmaals tweemaal te wisselen. Tot overmaat van ramp moet Tynaarlo iets later met 10 man verder, omdat er nog een blessure valt. Na het uitvallen van deze speler is Oosterstreek veel beter en kan Tynaarlo het allemaal niet meer belopen. De eindstand valt dan ook hoog uit naar 4-0.

Zaterdag 4 mei
Zuidlaren trainer Edwin Prins vindt dat zijn team volwassen en erg gedisciplineerd tegen de degradant Westerlee heeft gespeeld. Tegen een dergelijke tegenstander kun je alleen maar van jezelf verliezen. Robin Wolters (2x), Jorik de Groot, Bob Poorta en Jos Lamain zorgen voor de terechte 5-0 overwinning. Door de resultaten van de concurrenten kan volgende week de kampioensvlag  in top worden gehesen. Deze week gaan we een goede voorbereiding maken om komende zaterdag scherp en fris de wedstrijd aan te pakken, zegt Prins.

Zondag 5 mei
Actief
, koploper in de vierde klasse C, boekte afgelopen zondag een overtuigende overwinning tegen nummer vier VVK. Het was de wedstrijd van topscoorder Ermin Imelman. In de 35e minuut schoot de speler uit Eelde de 1-0 tegen de touwen, waarna Peter Slijfer in de tweede helft voor de 2-0 zorgde. Tien minuten voor tijd zorgde Imelman voor de 3-0 en leek de wedstrijd definitief beslist. VVK deed echter nog iets terug, maar vlak voor het einde van de wedstrijd bepaalde Imelman met zijn derde doelpunt de eindstand op 4-1. Door deze overwinning blijft Actief koploper in de competitie.

Yde de Punt nam het in de vijfde klasse C op tegen nummer drie Oosterstreek. De uitwedstrijd werd in november nog met 3-1 verloren, maar ditmaal was Yde goed bij de les. Doelman Wilko Schreuder hield zijn doel schoon, maar ook zijn collega aan de andere kant liet geen bal door. Met een 0-0 gelijkspel houden beide ploegen één punt over aan het duel.