OBS De Vijverstee grote winnaar schoolhandbaltoernooi Vries

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
algemeen de krant van tynaarlo

VRIES – Basisschool De Vijverstee is de grote winnaar geworden van het schoolhandbaltoernooi in Vries. De school mag met zowel het jongens- als het meisjesteam door naar de voorronde van het Drents kampioenschap. Het schoolhandbaltoernooi wordt jaarlijks georganiseerd door VAKO Handbal in Vries. Dit jaar was ook student Ralph Strating van het Drenthe College verantwoordelijk voor de organisatie van het toernooi. Ongeveer 100 deelnemers uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen De Vijverstee, De Holtenhoek en Het Oelebred streden voor een plek in de voorronde van het Drents kampioenschap. De wedstrijden, die plaatsvonden in sporthal De Kamp in Vries, begonnen om 15.00 uur.
De teams zorgden voor spannende duels, doordat ze zich goed hadden voorbereid. Onder de deelnemers bleek veel talent te zitten. Rond 18.00 uur werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van OBS De Vijverstee. Het jongens- en meisjesteam van de basisschool mogen vrijblijvend meetrainen bij VAKO Handbal, zodat ze goed voorbereid naar de voorrondes van het Drents kampioenschap kunnen gaan. Naast deze trainingen hebben de winnende teams ook een wisselbeker in ontvangst mogen nemen.

Elk jaar staat er een bepaald thema centraal bij het schoolhandbaltoernooi. Deze editie van het toernooi stond in het teken van beweging en gezonde voeding. Supermarkt COOP Koetsier in Vries sponsorde het toernooi door gezonde producten te verstrekken aan alle deelnemers. De organisatie van het schoolhandbaltoernooi kijkt met een positief gevoel terug op het schoolhandbaltoernooi. ‘’Alle kinderen zaten vol energie en deden goed hun best’’, vertelt Nicole Beerda van de organisatie. ‘’Ze zijn erg enthousiast en vinden het leuk om te handballen. Bovendien zitten er echt goede talenten tussen. We hopen natuurlijk dat deze talenten de aangeboden trainingen van VAKO handbal gaan bezoeken.’’ Tot slot bedankte Beerda de deelnemende teams en feliciteerde ze de winnaars van OBS De Vijverstee.

De voorrondes van het Drents kampioenschap vinden plaats op 13 april in sporthal De Kamp in Vries.

UIT DE KRANT

Lees ook