Benefietconcert voor KWF in Dorpskerk Zuidlaren

Afbeelding
Foto:
Cultuur

ZUIDLAREN - Afgelopen vrijdag avond werd in een afgeladen Dorpskerk te Zuidlaren een benefiet concert gegeven ten behoeve van KWF. Het organiserend comité bestond uit leden van het team Zuidlaren Alp d’HuZes. Deze actieve groep vrijwilligers presenteert regelmatig activiteiten voor sponsoring ten behoeve van het KWF. Ook de opbrengsten van dit concert gaan volledig naar KWF.

Het programma bestond uit klassieke liederen van de componisten Vivaldi (Ladamus te), Bach ( Bist du bei mir en Offne dich mein ganzes Herze), Schein (Erbarme dich mein, o Herre Gott) en het Stabat Mater van Pergolesi. De gekozen liederen gaan over sterven en verdriet, maar ook over geloof en hoop. Deze keuze gaf woorden aan de worsteling die de ziekte kanker met zich draagt en bepaalt de luisteraar tevens bij de zgn lijdenstijd aan de vooravond van de Goede week voor Pasen. Het ensemble bestond uit de sopraan Harriette Gunnink uit Zeegse en de mezzosopraan Gera Koolma uit Groningen. Zij werden begeleid door Jan Luth orgel en een strijkerskwartet. Het bekende Stabat Mater is sinds de middeleeuwen onderdeel van de katholieke liturgie tijdens de Goede week. 

De sopranen wisten op kundige wijze de kenmerken van dit oude gedicht te vertolken. Het was een prachtige avond die door de toeschouwers werd beloond met een warm applaus. Het team Alp d’HuZes Zuidlaren is de Dorpskerk dankbaar voor het gratis beschikbaar stellen van de kerkzaal evenals de ondernemers die bloemen en wijn doneerden.

UIT DE KRANT