‘Focus moet eerst op handhaving’

Afbeelding
Sport
VAKO wederom hard onderuit
VRIES – Voetbalvereniging VAKO heeft voor de tweede week op rij met 5-0 verloren. Op het De Fielliettaz Goethart-complex was Gieten te sterk voor de ploeg uit Vries. Een stevige nederlaag, maar hoewel de score anders doet vermoeden, was Gieten absoluut niet veel te sterk voor VAKO. Dat vindt althans trainer Arnold van der Kooi. ‘De uitslag is duidelijk, maar wel zwaar geflatteerd’, aldus Van der Kooi. De ploeg van de ervaren oefenmeester deed in de eerste veertig minuten niet onder voor de bezoekers uit Gieten. Desondanks kwamen de wit-roden op een 0-1, toen Denny Feiken helemaal vrij werd gelaten bij een hoekschop. In de tweede helft krijgt VAKO na een uur voetballen een strafschop tegen. Elvis Hedzic is vanaf elf meter kalm en verdubbelt de voorsprong. ‘Het was een dubieuze penalty’, zegt Van der Kooi. ‘Daarna ging het binnen een kwartier helemaal mis. Dankzij persoonlijke fouten en slechte dekking, stond Gieten binnen no-time op 0-5.’ Het was Kassim Bizimana (tweemaal) en Hidde van der Weide die het lot van de thuisploeg bezegelde. Veertien minuten na de 0-2, stond het hierdoor 0-5 voor de bezoekers. VAKO eindigde de wedstrijd zelfs met tien man, aangezien Rob Liewes er geblesseerd af moest terwijl VAKO al driemaal gewisseld had. Met de blessure van Liewes kan VAKO wederom iemand toevoegen aan een toch al lange lijst. Zo moest ook Tom van Huffelen verstek laten gaan, vanwege rugproblemen. ‘We missen een aantal belangrijke spelers’, was de nuchtere conclusie van Van der Kooi. De oefenmeester van VAKO onderstreept dat het begin niet veel minder had kunnen beginnen. ‘Dertien goals tegen in drie wedstrijden. Dat zegt genoeg’, begon hij. ‘Er zal iets moeten gebeuren. Voor het seizoen werd er gesproken over “meedoen om de prijzen”, nu zullen wij ons eerst moeten focussen op handhaving.’ Die focus mag sowieso verbeteren, stelt Van der Kooi. ‘Ik heb het gevoel dat de focus niet altijd op het veldvoetbal ligt’, stelt hij, doelend op een aantal spelers die ook voor zaalvoetbalclub REUZ uitkomen. Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen het Groningse Amicitia op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor VAKO. ‘Die wedstrijd moet gewonnen worden, maar ik heb geen reden om te zeggen dat we die wel even gaan winnen.’ Met één punt uit drie wedstrijden, staat VAKO momenteel op de dertiende plek in 3B. Alleen LEO Loon staat nog onder de Vriezen.