Voorzitter PvdA Tynaarlo

REGIO – “Ik ben een aantal jaren geleden gestopt als voorzitter van het Bloemencorso Eelde. Dat heb ik twintig jaar gedaan. Vrijwel meteen daarna hebben ze mij gevraagd om voorzitter te worden van de PvdA Tynaarlo. Dat is nu ongeveer zes jaar geleden en ik vervul deze rol met veel plezier. Ik kom graag op voor anderen. Daarnaast verloochen je je afkomst niet. Ik ben een echte arbeidersjongen. Ik ben opgevoed met de bekende drie. De VARA, de FNV en de PvdA. Sociale democratie is bij ons met de paplepel ingegoten en dus vond ik het niet moeilijk om de keuze te maken om voorzitter te worden. Dat jasje past mij wel, want opkomen voor anderen heb ik nog altijd hoog in het vaandel staan. Ons bestuur heeft een verscheidene taken. Zo organiseren we bijeenkomsten, ondersteunen we bij verkiezingen en schrijven we bijvoorbeeld het verkiezingsprogramma. Vorig jaar hebben we nog een succesvolle bijeenkomst georganiseerd in Boelens over alternatief wonen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan Tiny Houses. Die avond was het bomvol in het café en daar doe je het natuurlijk voor. Sowieso heeft volkshuisvesting mijn speciale aandacht. Ik kan me namelijk enorm opwinden over het feit dat er in een prachtige wijk als Ter Borch geen enkele vorm van sociale woningbouw is gerealiseerd. Dat vind ik echt schandalig. Zo gebeuren er meer dingen op diverse terreinen binnen een gemeente, waar ik me dan graag mee bezighoud. Het Sociaal Domein is daar ook een voorbeeld van. Daar moeten straks keuzes gemaakt worden met betrekking tot de tekorten. Ik maak me graag hard voor de mensen die minder bedeeld zijn, zodat zij daar het minste last van zullen ondervinden. Tot slot vind ik het buitengewoon belangrijk dat je als politieke partij bereikbaar bent voor de inwoners. Onze leden zijn superbereikbaar. Als men zich dus ergens over uit wil laten, dan kunnen ze altijd bij ons terecht. Ik wil de mensen dan ook meegeven dat ze absoluut niet moeten schromen om contact met ons te zoeken. Daar staan wij zeker open voor. Kijk bijvoorbeeld even op onze website. Daar is alle contactinformatie te vinden.”