Alie Meinema

Afbeelding
actueel

Ik ben nu 1 jaar voorzitter van Vereniging voor Volksvermaken Eelde, daarvoor heb ik wel al 5 jaar in het bestuur gezeten. De vorige voorzitter was ook secretaris. Toen hij stopte wilde Albertje Biemolt wel de nieuwe secretaris worden, er was nog wel een nieuwe voorzitter nodig. Ik werd gevraagd en heb toegezegd. Het gaat prima, het is natuurlijk wel eerst even een overgang. Het gaat nu gelukkig heel goed, we organiseren met de vereniging 14 of 15 evenementen per jaar. Daar hebben we de handen wel mee vol. Het bestuur is een hele leuke club, het bestaat uit 5 mannen en 2 vrouwen. Er zijn eigenlijk nooit wanklanken. De samenwerking met Biemolt is ook super, zij zit ook al 5 jaar in het bestuur. Wij zijn echt 2 handen op 1 buik. 

Komende week bezorgen we ons jaarprogramma bij mensen thuis. Dat is een hele klus, het is een oplage van 6.000 exemplaren. We hebben gelukkig een grote groep vrijwilligers die deze bij mensen door de brievenbus gaan doen. De vereniging heeft zo’n 1.000 leden, ook van buiten de gemeente. Het leeft dus gelukkig nog wel echt. Het is soms wel lastig om mensen te vinden die willen helpen met dingen organiseren, jongeren zijn allemaal aan het werk. Het werk wordt dus voornamelijk gedaan door mensen die al met pensioen zijn.

We organiseren van alles, zoals klootschieten of een pubquiz. We vieren dit jaar ook het 100-jarig bestaan van de vereniging. Daarvoor organiseren we een grote feestavond, op 2 november in de bloemenveiling. Daarvoor moet van alles voorbereid worden, dat komt nu ook op het bordje van het bestuur. Dat is prima natuurlijk, maar het betekent wel extra hard werken. Ik kijk enorm uit naar dit feest, het gaat heel mooi worden.

Voor ons in het bestuur is gezelligheid het belangrijkste. Als bestuur doen we bijvoorbeeld ook altijd mee aan het klootschieten, gewoon omdat het leuk is. Dat geldt eigenlijk voor alles dat we organiseren: het draait om de gezelligheid. Dat geeft energie om door te gaan, die energie is er gelukkig ruim voldoende.

Onlangs was de jaarvergadering. Daar heb ik mijn waardering voor het hele bestuur uitgesproken. Zij zijn mijn steun en toeverlaat, zonder leden en bestuur heb je geen voorzitter. Als voorzitter hoef je alleen te zorgen dat alles soepel loopt en delegeren. 

UIT DE KRANT