Zuidlaren verliest in blessuretijd; VAKO werkt hard, maar verliest ruim

||
|| Foto: ||
Sport

REGIO – Zuidlaren laat zich een punt afsnoepen, Annen speelt een zeer effectieve wedstrijd tegen Dalen, Actief heeft aan een kwartier voetballen genoeg voor de overwinning, VAKO kan het niet bolwerken tegen Groninger Boys, SVZ voetbalt prima maar vergeet te scoren, Yde de Punt laat de wedstrijd in eerste helft lopen en  Tynaarlo loopt door het kwaliteitsverschil tegen een grote nederlaag aan.

Zuidlaren kreeg wel een vervelend lid op de neus in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Loppersum. Bij een corner voor Loppersum werd de bal ingekopt en was er geen tijd meer voor de ploeg van Edwin Prins om de schade te repareren waardoor het thuis met 0-1 verloor. Met een gelijkspel was de trainer tevreden geweest. Er waren geen uitgespeelde kansen te noteren in deze wedstrijd. Wel was er veel strijd en daardoor gaf geen van beide ploegen toe. Trainer Prins moest noodgedwongen zijn keeper in de eerste helft vervangen door een veldspeler. De tweede keeper was namelijk ook geblesseerd. Prins was echter optimistisch, want zijn focus is al weer gericht op de volgende wedstrijd.

Annen won de wedstrijd met 3-0 tegen een goed spelend Dalen. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de thuisclub vlak voor rust door Dolf Nijborg op voorsprong kwam. “Het was een lekker potje”, zoals trainer de Wal het omschreef. Voor beide ploegen waren er kansen te noteren, waarvan Dante Ploeg van Annen er eentje wist te benutten. Dalen scoorde nog wel, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. “Mijn ploeg was zeer effectief in het benutten van kansen. Het ging crescendo”, aldus De Wal.

Actief scoorde via Tom Smid, Ermin Immelman en Julius van der Hilst binnen het kwartier drie keer. De ploeg van trainer Slijfer sneed door de defensie van ZNC, waar Ton Rozema het trainersstokje afgelopen donderdag overnam. Slijfer had rekening gehouden met een schokeffect, maar deze bleef uit. De eerste helft werd er prima gespeeld. Van der Hilst maakte voor rust zijn tweede goal en de vierde voor Actief. “Na rust speelden we minder geconcentreerd en lieten we ook nog veel kansen liggen”, vertelde Slijfer. ZNC kreeg nog twee doelpunten, waardoor de eindstand op 2-4 werd bepaald.

VAKO werd door een technisch beter Groninger Boys naar een 1-4 nederlaag gespeeld. Trainer Poortman zag zijn ploeg hard werken, maar dat was tegen een ploeg met veel zaalvoetballers niet genoeg. “We gaven veel te veel ruimte weg. Hier profiteerden ze goed van”, verklaarde Poortman. De trainer vindt dat zijn team te weinig kwaliteit herbergt. De spoeling in zijn team was bovendien erg dun, mede door het feit dat een aantal goede spelers dit jaar niet meer in het eerste elftal wilden spelen. De trainer had hier een andere voorstelling van in het begin van het seizoen. Ondanks de mindere resultaten zag de trainer wel dat er een goede sfeer in zijn ploeg heerst.

SVZ liep tegen een 4-2 nederlaag aan in en tegen Nieuw Roden. Trainer Max Hulsinga haalde maar eens een cliché uit de hoge hoed: “Als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dit wel.” Zo was het ook deze wedstrijd. Met goed voetbalspel liet SVZ de tegenstander van het kastje naar de muur lopen. Dat resulteerde in doelpunten van Mark Ybema en Max de Vries. Tot 6 minuten voor tijd stond de ploeg van Hulsinga terecht voor met 2-1. Wat er in de laatste minuten gebeurde was moeilijk te bevatten. Door een penalty werd het gelijk en SVZ was de kluts kwijt. “De structuur was weg en mijn team gaf een zekere overwinning uit handen”, zei Hulsinga. De trainer had graag gezien dat de kinderziekten eruit waren, maar dat bleek nog niet het geval.

Yde de Punt speelde de eerste helft slap en liep vlot tegen een 0-2 achterstand aan. Daartegenover stelde de ploeg zelf bitter weinig. “We waren niet bij de les”, vond trainer Dontje. De tweede helft werd het iets beter. “We creëerden in ieder geval een aantal kansen, waar meer in had gezeten. Na deze gemiste kansen kwam de stand op 0-3 en was de wedstrijd gespeeld”, aldus Dontje.

Tynaarlo kon niet veel inbrengen tegen Zevenhuizen. Trainer Rutgers vond dit de beste ploeg tot nu toe. Tot aan de rust kon Tynaarlo het nog bijbenen en stond de teller op 2-0. Na de pauze liep Zevenhuizen uit naar 10-0 overwinning. Goed keeperswerk van Jordi Rutgers hielp Tynaarlo nog een aantal doelpunten te voorkomen. Het kwaliteitsverschil was deze dag ook weer duidelijk te zien. Aan de inzet van het team lag het zeker niet gaf trainer Rutgers aan. Volgende week in de derby tegen Yde de Punt hoopt de trainer dat zijn team er een echte wedstrijd van kan gaan maken.