“VV Annen is echt een club waar prestatie en ontspanning hand in hand gaan”

ANNEN – Na het tellen van alle stemmen op het DREAM TEAM van voetbalvereniging Annen, komt naar voren dat verdediger Martijn Dost de meeste stemmen heeft ontvangen. Tijd om eens te kijken wat Dost daar zelf van vindt. Als de Krant van Tynaarlo contact met hem legt, is hij net een ijsje aan het eten met zijn kinderen. Samen met zijn gezin geniet Dost van een welverdiende vakantie, maar voor het DREAM TEAM van VV Annen maakt hij graag even tijd. “Met dit team kunnen we zeker wel uit de voeten”, is Dosts reactie.

Een echte Anneroel. Zo kan Dost wel genoemd worden. Op zijn vijftiende debuteert hij in het eerste elftal van de plaatselijke voetbalvereniging. Hij maakt in zijn carrière meerdere kampioenschappen mee, waarvan de promotie naar de eerste klasse hem altijd bij zal blijven. Niet alleen omdat het een uitzonderlijke prestatie is van VV Annen om naar de eerste klasse te promoveren, maar vooral omdat de kampioenswedstrijd het einde van de carrière van Dost betekent. Bij een stand van 4-1 in het voordeel van zijn ploeg scheurt hij, vijf minuten voor tijd, zijn kruisbanden af. “Dan weet je dat het klaar is”, vertelt Dost. Over de samenloop van omstandigheden doet hij een beetje onverschillig, misschien wel een beetje lacherig. Toch is zelfs door de telefoon te horen dat hij er logischerwijs nog steeds erg van baalt: “Tja, ik kan wel zeggen dat ik ben gepromoveerd naar de eerste klasse. Ik heb alleen nooit een wedstrijd in de eerste klasse mogen spelen. Het kampioensfeestje heb ik nog wel meegemaakt.”

Als we het DREAM TEAM aan hem voorleggen, klinkt er enthousiasme aan de andere kant van de lijn: “Poeh. Dat is wel echt een topteam. Het zou geweldig zijn geweest als ik met dit team had mogen spelen.” Met een spits als Jan Willem Moek, had VV Annen een echte topschutter in de gelederen: “Jan Willem stond bekend als één van de topspitsen van de eerste klasse in zijn tijd. Hij heeft ook furore gemaakt bij WKE bijvoorbeeld. Echt een goede voetballer”, vertelt Dost. Een terugkerend fenomeen bij het DREAM TEAM in onze regio blijkt de coach te zijn. Wietze de Jong is namelijk nu voor de derde keer verkozen tot DREAM COACH! Daar heeft Dost een eenvoudige verklaring voor: “Bij ons was Wietze de coach in de glorietijd. Een echte motivator. Na de wedstrijd stond hij altijd middenin de groep, maar als het moest kon hij ook optreden. Hij was dan wel een klein mannetje, maar hij zei wel waar het op stond.”

Naast de prestaties staat in Annen gezelligheid voorop. Die combinatie gaat overigens perfect samen volgens de centrale verdediger: “Wat het mooie is aan onze club is dat wij beschikken over een betrokken groep leden. We doen veel samen en we proberen veel te organiseren buiten het voetbal om. Zo maken we geregeld een uitstapje naar een voetbalwedstrijd, maar als de tribune gepoetst moet worden dan staan we ook met z’n allen klaar. Zelfs met selectiespelers. Dat zie je denk ik niet heel veel meer bij clubs.” Samen is het sleutelwoord in Annen, zo lijkt. “De saamhorigheid binnen onze vereniging is echt top”, besluit Dost.