EELDE – Afgelopen week hebben maar liefst 170 kinderen een groot Timmerdorp in Eelde gebouwd. Drie dagen lang waren de kinderen bezig met hutten bouwen op een weiland aan de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde. De bouwactiviteiten startten op maandag 15 juli en duurden voort tot en met woensdag 17 juli. Tot afgelopen donderdag waren de hutten in Eelde te bewonderen.

Het Timmerdorp in Eelde is een groot project voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 die in Eelde-Paterswolde wonen. Onder begeleiding van vrijwilligers bouwen de kinderen in groepjes een hut van hout en spijkers. Gezamenlijk creëren ze op deze wijze een dorpje, met echte straten, een plein en diverse huizen. Vele kinderen willen tevens huizen met een verdieping bouwen, maar dat mag niet zomaar. Hiervoor hebben ze een bouwvergunning nodig, die ze kunnen krijgen van een échte bouwmeester. Na deze toestemming, mogen de kinderen een extra verdieping aan hun huis toevoegen.

Het Timmerdorp in Eelde begint inmiddels een vaste traditie te worden. Dit jaar werd de vijfde editie van het bouwfeest georganiseerd. Ook Wethouder Pepijn Vemer van de gemeente Tynaarlo kwam een kijkje nemen bij het Timmerdorp. Hij was onder de indruk van wat er zich afspeelde. “De kinderen hebben er echt wat prachtigs van gemaakt”, laat Vemer weten. “Niet alleen de kinderen, maar ook zeker de vrijwilligers die dagelijks aanwezig waren om te helpen.” Het Timmerdorp is echt alleen bedoeld voor kinderen en daar kwam ook de Wethouder achter gedurende zijn bezoek. “Tijdens de bouwactiviteiten werd ik nog bijna als ‘illegale ouder’ van het veld gehaald, maar gelukkig mocht ik nog even blijven”, lacht Vemer.