ZUIDLAREN – Lizzy Bisschops (26) uit Zuidlaren gaat van 10 t/m 13 mei 250 km per dag fietsen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Haar tocht eindigt op vrijdag 13 mei bij Grand Café Zuidlaren waar vanaf 20.00 uur een benefietfeest zal plaatsvinden. 

Ondanks dat er al jarenlang erg veel aandacht is voor kanker, is er voor de 600 lopende onderzoeken naar kanker nog altijd te weinig geld. In vier dagen tijd legt zij 1000 km af. Lizzy is geïnspireerd door het Belgische evenement Trappen Tegen Kanker. En net als bijna iedereen heeft ze de afgelopen jaren veel te maken gehad met deze, vaak nog, onverslaanbare ziekte. Van mensen die langdurig hebben moeten knokken tot mensen waarvoor het kort na het ontdekken van de ziekte snel afgelopen was. 

Het doel van Lizzy is om deze uitdaging zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en op deze manier zo veel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Zo kan Lizzy haar eigen steentje bijdragen. Op vrijdag 13 mei zal Lizzy eindigen in Zuidlaren bij Grand Café Zuidlaren aan De Millystraat 8. Hier zal vanaf 20.00 uur een benefietfeest plaatsvinden met live muziek. De entree bedraagt 10 euro per persoon. De opbrengst gaat volledig naar het KWF. Op acties.kwf.nl en mijntochtnaarde1000km.nl kunt u lezen welke route Lizzy gaat fietsen en kunt u een donatie geven aan het KWF.