“Ik vind het terecht dat deze mannen in het DREAM TEAM staan”

TYNAARLO – De stemmen zijn wederom geteld. Het DREAM TEAM van SV Tynaarlo is gevormd en bestaat uit de voetballers en coach die hieronder staan afgebeeld. We bespreken het DREAM TEAM en de vereniging met voorzitter Roelof Leuning: “Ik ben eigenlijk niet een echte Tynaarloër, maar zo voel ik me wel.” De automonteur is inmiddels elf jaar voorzitter, maar al meer dan een kwart eeuw betrokken bij de voetbalclub: “Sinds we hier naartoe zijn verhuisd, probeer ik me in te zetten voor de voetbalvereniging.” Dat doet Leuning met succes, want vrijdag kreeg hij voor zijn inzet een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Marcel Thijsen.

Als de voorzitter gevraagd wordt wat SV Tynaarlo voor hem betekent, is het antwoord kort en krachtig: “Veel. Heel veel.” Sinds de verhuizing naar het Brinkdorp vanuit Kielwindeweer steekt hij veel tijd en energie in de club. Naast zijn werkzaamheden bij zijn bedrijf Roelof’s Autoschade, inmiddels na de verkoop omgedoopt tot Achterkamp Autoschade,  is hij ook scheidsrechter in de zondag derde klasse B. Hij werkt nog wel bij het autoschadebedrijf, maar bouwt langzaam af om straks te genieten van langere vakanties, camperreizen en nóg meer tijd bij de voetbalvereniging.

Het DREAM TEAM dan. Daarin kan Leuning zich prima vinden: “Ik heb bijna hetzelfde elftal opgesteld. Drie posities heb ik anders ingevuld. De spelers die er nu in staan, snap ik overigens ook wel.” Als eerste laat hij zich uit over de twee spelers met de meeste stemmen. Spits Johan Timmer en centrale verdediger Jan Erik Blaauw: “Ja, dat was een zekerheidje. Jan Erik kon bij wijze van spreken de bal blindelings naar voren schieten, want Johan maakte er wel een doelpunt van. Die maakte zo veertig á vijftig doelpunten per seizoen. Echt een hele goede spits. Deze twee spelers zijn overigens ook twee dragers van het kampioenselftal van seizoen 1999-2000.” 

Het plekje voor Albert Struik vindt Leuning ook terecht: “Albert was eigenlijk ook spits, maar die heb ik nu linksvoor opgesteld. In dat kampioensseizoen was hij net aan het afbouwen. Hij was ook een echte goalgetter.” De conclusie kan wel getrokken worden dat de voorzitter tevreden is met het DREAM TEAM dat is samengesteld. De afgelopen jaren waren mager bij de groenwitten. “We hebben gewoon een aantal matige seizoenen gedraaid. Met de overstap naar de zaterdagafdeling en de komst van een aantal nieuwe spelers hoop ik dat de club weer een beetje uit het dal kan klimmen. Met de selectie die ik afgelopen woensdag aan het werk heb gezien, denk ik dat we zeker mee kunnen doen om de bovenste plekken. Al kan ik dat niet met zekerheid zeggen, want ik weet niet of er veel niveauverschil zit tussen zaterdag- en zondagvoetbal”, laat Leuning weten. De selectie telt inmiddels 22 spelers en dat stemt hem tevreden: “Het niveau zal daardoor zeker opgekrikt worden, maar alles valt of staat met resultaten. Ik ben heel benieuwd wat volgend seizoen ons gaat brengen.”

Leuning blijft sowieso nog twee jaar voorzitter van de club: “Dan is het tijd voor een jonger iemand om de touwtjes in handen te nemen, is mijn mening. We zullen tegen die tijd wel zien wie dat gaat worden. Vooralsnog gaan we vol goede moed het nieuwe seizoen in.”

DIT IS HET DREAM TEAM VAN SV TYNAARLO: